Björn Werner

Björn Werner

Björn Werner

Aldrig på allvar, alltid på allvar

Välj bort SL

Björn Werner  |  Publicerad 2015-08-03 11:31  |  Lästid: < 1 minuter

Den som idag rullar ner för rulltrappan till tunnelbanan på Östermalmstorg kan inte undvika att få SD-propaganda nedtryckt långt ner i halsen. Bilder med sovande tiggare på väggarna med texten ”Sweden should be better than this”. I taket på väg ned till perrongen har texten ”Sorry about the mess here in Sweden, we have a serious problem with forced begging” klistrats upp.

Så ska det vara nu. I två veckor. Med SLs goda vilja. Vidrigheten i detta är stor.

Det är en sak att SD bär på dessa låga tankar om människor i nöd. Det vet alla. Så också att en hel del människor i Sverige tycker samma sak.

Så kan det vara. Men det är ingen anledning för SL att trycka ut dessa åsikter över huvudstaden. Som vinstdrivande företag har de all rätt i världen att välja bort en kund. Detta vore ett utmärkt tillfälle. För även om många står bakom detta svineri är det fortfarande just detta. Svineri. Ingen har någon skyldighet att sprida det.

Trots det är det inte ens första gången. Innan EU-valet 2014 valde SL att hjälpa SD med att sprida lögnen om att tigganden är organiserat. Då försvarade man sig med att allt annat vore ”odemokratiskt” och ”mot yttrandefriheten”.

Ursäkta? Som att SL har något som helst annat uppdrag än att ha tåg som kommer i tid och inte kostar en halv månadslön att åka med. De kan ju börja där, istället för att ta på sig rollen som nån sorts yttrandefrihetens stormfågel.

SL har gjort sitt val. Att ställa sig på främlingsfientlighetens sida. För de som inte håller med finns här en utmärkt möjlighet att visa sitt missnöje.

Välj bort SL. Planka. Cykla. Gå. Allt annat är svineri.

 

 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2016-02-21 10:53