Björn Werner

Björn Werner

Björn Werner

Aldrig på allvar, alltid på allvar

TEST: Borde du gå med i ett medborgargarde?

Du har läst om det i tidningen. Du har hört om det på radio. Alla pratar om det på lunchrasten. Medborgargarden är det allra hetaste just nu! Att du redan ställt dig frågan om du kanske också ska gå med är bara naturligt. Det betyder faktiskt bara att du är en inkännande, empatisk och trendkänslig person. Vem vill inte vara med och skapa historia? Äntligen en chans att precis som omtänksamma, hederliga tyskar i 30-talets Weimarrepublik få hålla ordning på gator och torg.

Björn Werner  |  Publicerad 2016-04-04 11:30  |  Lästid: 3 minuter
stormtroopers

Men innan du drar på dig dina kängor och bombarjackan och går ut och tjänar folket kan det vara bra att testa dig själv först. Passar DU i ett medborgargarde? Svara bara på de snabba frågorna nedan, kolla vilken bokstav du har fått flest av och vips så har du sanningen levererad, lika ärlig och klar som på Flashback.

1. Vad tycker du om videobloggaren Joakim Lamotte?

A: En verklig folkhjälte. Visst, han velar ju lite när han pratar om att modiga Svenska Hjältar som Soldiers of Odin inte skulle vara det optimala att ha på stadens gator, men den ärliga, sanna beskrivningen om hur Sverige har blivit en plats där man knappt vågar röra sig på gatan efter mörkrets inbrott på grund av alla horder av sexuella ofredare som är, ja vi säger det inte rakt ut, men vi menar förstås invandrare, är ett starkt bidrag till Kampen. Dessutom otroligt snygg frisyr.

B: Det är lite tokigt som han håller på och gormar. Men han vill säkert väl och så. Det blir bara fel ibland. Alla kan göra fel. Vissa mer än andra bara.

C: Vänta nu. Är det han som heter “Hot Lamotte” på Twitter och lägger ut dåligt producerade Facebookvideos från sin infisna bil i Mölndal? Eww. Så tacky.

2. Gillar du att ha på dig en riktigt tuff bombarjacka?

A: JAG ÄLSKAR JACKOR! Får man ha emblem med? ETT RIKTIGT TUFFT EMBLEM? SNÄLLA?

B: Det viktigaste för mig är att den är bekväm och vattentålig.

C: JAG ÄLSKAR BOMBARJACKOR! Framförallt från Aplace. Får man ha emblem med? ETT RIKTIGT TUFFT EMBLEM? SNÄLLA?

3. Gillar du att gå ut på natten i stora gäng med dina kompisar och bara härja loss?

A: Skojar du? Älskar det. Det får mig att känna mig viktig och speciell. Som att jag är del av något större och spännande. Som att jag får leva en liten stund. En underbar känsla. Folk ska fan passa sig, och det gör de när de ser oss.

B: Näe. Föredrar faktiskt lugna middagar hemma med tjejen och kanske några kompisar. Jag kan göra jättegoda tacos, såna äkta. “Carnitas”. Jättegott verkligen!

C:  Skojar du? Älskar det. Det får mig att känna mig viktig och speciell. Som att jag är del av något större och spännande. Som att jag får leva en liten stund. En underbar känsla. Framförallt när jag har gästlista på nån riktigt fräck klubb.

4. Hur ställer du dig till att använda fornnordiska symboler?

A: 100% positivt. Tors hammare runt halsen och några goa runor på armen. Så håller man sig in touch med sina förfäder. Hell Oden!

B: Vet inte. Det är väl lite rasistiskt ändå på något vis?

C: 100% positivt. Tors hammare runt halsen och några goa runor på armen. Så håller man sig in touch med 90-talet. Hell Ace of Base!

5. Tycker du att vi behöver “försvara våra kvinnor till varje pris”?

A: Ja. Kvinnorna är de mest utsatta i samhället.

B: Alla utsatta behöver förstås försvaras, men tycker det där låter lite kategoriskt och svepande. Och det där “våra”? Och till varje pris? Det är lite väl upptrissad retorik nu va.

C: Ja. Kvinnorna är de mest utsatta i samhället.

RESULTAT

Flest A: Grattis! Du är en fullfjädrad medborgargardist! Du hatar invandring, känner dig rädd och osäker inför den nya globaliserade världen och tycker överlag att saker vore väldigt mycket bättre om alla lyssnade mer på dig. Eftersom de inte gör det när du säger saker kanske de åtminstone gör det om du slår dem. Anslut dig till ditt närmaste medborgarde snarast!

Flest B: Tyvärr. Du är en ganska rimlig person med fötterna på jorden. För dig finns ingen framtid som en sann självutvald hjälte. Du får helt enkelt fortsätta jobba, betala skatt, följa lagen och allt annat som gör att samhället faktiskt fungerar. Trist. Men du kan i alla fall trösta dig med att du gör något viktigt på riktigt.

Flest C: Tyvärr! Du är innerstadshipster! Förvirrande lik grupp A på många vis, eftersom det innebär att du precis som en klassisk medborgargardist klär dig i bomberjacka, gillar att svänga dig med tveksamt laddad nordisk symbolik och har radikala, svartvita åsikter om identitetsfrågor. Men egentligen är det bara en fas du har för att få ligga, innan du också går med i grupp B.

 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2016-04-04 18:55