Hoppa till innehåll

Sverigedemokraterna är farligt osvenska

Den svenska folksjälen är under attack från en främmande kultur. En obehaglig utländsk kraft som biter hål i samhällskroppen, lapar i sig livskraft, öppenhet, äkthet. Lägger sina egna, slemmiga ägg i såret. Något i grunden osvenskt, som gömmer sig mitt bland oss. Jag pratar förstås om Sverigedemokraterna. Det påstått sverigevänliga partiet är inte öppna med … Continued

Den svenska folksjälen är under attack från en främmande kultur. En obehaglig utländsk kraft som biter hål i samhällskroppen, lapar i sig livskraft, öppenhet, äkthet. Lägger sina egna, slemmiga ägg i såret. Något i grunden osvenskt, som gömmer sig mitt bland oss.

Jag pratar förstås om Sverigedemokraterna.

Det påstått sverigevänliga partiet är inte öppna med det, men de arbetar trots namnet för att förstöra alla svenska politiska traditioner vi har. De är luriga på det sättet. Med folkförrädarnas lismande leende gnuggar de händerna, slickar sig sina tunna, blodfattiga läppar, stryker den flottsvettiga luggen ur pannan medan de ivrigt jobbar vidare med sitt hemliga mål: att gör Sverige till ett europeiskt land som alla andra.

Eller, kanske trodde ni det var typiskt svenskt att bränna flyktingläger? Fel. Det är typiskt tyskt. Där har nazister och rasister långt innan SD började prata om ”utomparlamentarisk aktivism” tagit till brandfacklan för att hindra flyktingar från att få ett värdigt mottagande i sitt nya land.

Ni kanske trodde det var typiskt svenskt att vilja inskränka yttrandefriheten? Fel. Många i SD uttrycker djup beundran för Ungerns auktoritära, statskontrollerade mediepolitik som slagit ut stora delar av den oberoende journalistiken där. Men med på tanke att Sveriges har världens äldsta tryckfrihetslag, med anor från 1700-talet kan man inte kalla det annat än djupt osvenskt att vilja krossa denna gamla tradition.

Men är det kanske ändå lite typiskt svenskt att skapa parlamentariskt kaos istället för att låta de med flest röster i riksdagen? Nej. Svensk demokrati har alltid präglats av samförståndsanda och blocköverskridande samarbeten med respekt för demokratiska spelregler. SDs fäbless för oreda påminner mer om det italienska parlamentets eviga kaos.

Sverigevänner gör rätt i att darra för detta främmande kulturella element som fått fäste i vårat land.  Att en femtedel av landets befolkning vill göra vårt land till en europeisk medelmåtta. Att landets tredje största parti arbetar så hårt för att krossa svenska traditioner. Det är skrämmande om något.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.