Hoppa till innehåll

Sveket från Greta Thurfjell

Det var på ett mingel för Happy Socks senaste kollektion som idén föddes att Nöjesguidens Greta Thurfjell och jag skulle DJ:a ihop på min svartklubb i samband med Way Out West. Jag blev smickrad över förslaget men frågade om hon inte borde DJ:a med sina arbetskamrater. ”Jag vill ge det här till dig, inte till … Continued

12076586_10153185726658785_1113760670_o

Det var på ett mingel för Happy Socks senaste kollektion som idén föddes att Nöjesguidens Greta Thurfjell och jag skulle DJ:a ihop på min svartklubb i samband med Way Out West. Jag blev smickrad över förslaget men frågade om hon inte borde DJ:a med sina arbetskamrater. ”Jag vill ge det här till dig, inte till Nöjesguiden”, sa hon.

Sen hörde jag ingenting. När jag efter mycket möda satt ihop ett bra DJ-set, med en skön blandning av Vaporwave, Kygo och Beyoncé hör Thurfjell av sig. Jag svarar att jag redan har planerat spelningen. Thurfjell svarar ”Flytta Beyoncé”.

Jag vill verkligen ha med henne. Så jag gör förstås som hon säger. Några dagar därefter hör Thurfjell av sig igen. Insinuant skriver hon ”Ni kör väl med vinyl?”. Det gör vi förstås inte. Det gör ju ingen längre. Men efter mycket möda lyckas jag via blocket hitta en kille med tjackig uppsyn som kommer förbi med två Technics 1210 jag får hyra för 2000 kronor.

Torsdagen före festen får jag ett nytt sms. ”Ordnar du lista för 5 eller?”. Absolut, tänker jag och skriver upp namnen. Därefter smsar hon igen. ”Fixar du 5 till?”. Svarar: tyvärr, vi måste ha lite betalande gäster också. Inget svar.

Tiden för att vi ska spela är satt till 02.15 natten till lördagen. Festen är redan i full gång och jag håller på att förbereda mig för att gå på när Thurfjell smsar igen. ”Björn. Det kan inte bli något DJ-set idag”. Under tiden får jag veta att Thurfjell redan på torsdagen twittrat om att ”imorgon kväll spelar jag och Pelle Tamleht på Nöjesguidens efterfest. PEPPEN!”.

Jag ringer upp direkt. Samtalet klickas bort. Jag messar, inget svar. Jag skickar en snapchat på två tomma vinylspelare. Inget händer. Frustrerad twittrar jag ut ”Nöjesguiden? Det enda ni gör är ju att klaga på allt och alla. Kan ni inte heta Missnöjesguiden istället”. I all hast lyckas jag dra upp Rasmus Blom  på King från dansgolvet. Turligt nog har han en USB-sticka med demos från halvkända göteborgsband på. Det får duga.

Det Greta Thurfjell har gjort är oförlåtligt, obehagligt och oleninistiskt. Jag vill med den här texten be Nöjesguiden om ursäkt för att jag i min ilska gick åt deras publicistiska linje. Jag vill även tacka Rasmus Blom som kollegialt ställde upp, och med den äran. Men framför allt vill jag med detta orimligt långa blogginlägg understryka att Greta Thurfjell är en ärkeknöl.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.