Hoppa till innehåll

Lär dig nätdejting med Niklas Svensson

Att flirta på nätet har blivit en del av livet för många. Det är ju där de flesta av oss spenderar stora delar av våra dagar. På jobbet, i soffan, i sängen. Men precis som i verkligheten är det för många svårt att veta hur man gör för att fånga Den Rätte. Att bara säga rakt ut att man gillar någon går förstås inte. Först måste man spela spelet. 

Skärmavbild 2016-03-29 kl. 11.39.34

Och nej. Ni måste inte plöja hela den misogyna luntan The Game för att nå upplysning. En av de bästa på internetgamet finns nämligen online, helt på svenska, gratis för alla att ta del av: Expressens stjärnreporter Niklas Svensson. Vi kan ta ett klassiskt exempel från helgen, då Niklas bestämt sig för att få Miljöpartiets kommunalråd i Malmö på fall.

Han började med den klassiska neggningen. På krogen kan det översättas till att gå fram till en tjej eller kille och få hen att känna sig lite osäker på sig själv. Ful, korkad, dålig, anything goes. Men akta dig, det kan bli för hårt.

Skärmavbild 2016-03-29 kl. 11.34.32

Skärmavbild 2016-03-29 kl. 11.33.59

I detta fall valde Niklas det väldigt intrikata ”kolla vad det här puckot skrev för jättelänge sen som verkligen ingen minns!”. Vilket pucko, nu när det har hänt ändå! Kanske är han ett pucko hela tiden?”. En gamble. Det är förstås effektfullt. Vem som helst kan ju känna sig osäker av att nån indirekt beskyller en för global terrorism för något man sa på internet förra året. Men samtidigt blir man ju lite konstigt smickrad av att Niklas lagt ned arbetstid på att scrolla bakåt 9 månader för att kunna göra dissen. Det är inte märkligt om Nils här frågar sig om Niklas kanske ändå lite intresserad av honom. Precis som Niklas vill ha det.

Nu kommer nästa steg. Ignorera.

 

Skärmavbild 2016-03-29 kl. 11.34.14

Det enda Nils tänker på nu är förstås vad Niklas egentligen vill. Har de nått? Han svarar inte ens på mess ju. Niklas har förstås helt bollen hos sig och gör helt rätt i att ha kvar den där. Med några enkla rader om sin fritid viskar han i Nils öra: ”Hänga ut kommunalråd på Twitter inför horder av näthatare? HAHA! En vanlig arbetsdag bara! Vem bryr sig ens!”. Han kryddar genialiskt med ytterligare en bild.

Skärmavbild 2016-03-29 kl. 11.33.15

Detta game! Herregud. En klassiskt thirst trap. Inte nog med att han njuter av livet, han gör det med dubbla glas. Nils liv rasar vid det här laget i princip samman av oro och näthat, men Niklas har aldrig varit gladare. Dessutom vet han att Nils förstås också frågar sig vems det andra glaset är. Och vem som tagit bilden. Frågor, frågor, frågor som snurrar nere i Malmö medan Niklas självsäkert kryssar över Östersjön.

Nu vore det egentligen dags att sätta in stöten och börja värma upp Nils med lite sweet talking. Men Nils har ju som man lätt gör gått bananas och börjat tappa det, när folk inte visar sina sanna känslor och dessutom tvingat in ett i ett mediedrev. Bråkar med folk på nätet om tweeten. ”Vad menade han egentligen” tänker han som ett tvångsmässigt mantra. Det ser inte så bra ut. Rätt obsessigt ärligt talat. Som den gamemaster Niklas är, är han inte sen att jobba lite, lite till på neggandet.Skärmavbild 2016-03-29 kl. 11.32.53

Och visst. Här MÅSTE han sluta om det ska bli något. Skulle Niklas fortsätta med neggande nu är risken att Nils helt tappar intresse och bara tycker Niklas är psycho. Det går inte. Det fattar ju vem som helst. Så spetsa ögonen nu, för det är här Niklas briljerar i att spela spelet. En stor charmoffensiv, så kallad pulling.

Skärmavbild 2016-03-29 kl. 11.32.04

Ni ser vad han gör va? Från att helt ha skapat en konflikt, fått en stackars kille att fyllas av all möjlig oro och ångest kommer Niklas nu och visar stor omsorg över det han själv gjort. ”Du kanske gjorde fel, men jag gillar dig ändå.”Skärmavbild 2016-03-29 kl. 13.00.45

Lite till. Bara för att verkligen seal the deal.

Från negging till ignorerande till pulling i tre steg är det här ett skolexempel på man kör ett bra internetgame. Efter det här är det bara för Niklas att skicka ett litet privat meddelande med ett charmigt ”Förlåt för att jag bråkade så mycket ;). Ska vi ses på en öl nån gång lr :)?”. Frukten är redo att plockas…

…om inte Nils bestämmer sig för att vända på steken med en väl vald bild. Och så fortsätter det eviga dejtinghjulet på internet. Dag, efter dag, efter dag.

Skärmavbild 2016-03-29 kl. 13.06.13

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.