Björn Werner

Björn Werner

Björn Werner

Aldrig på allvar, alltid på allvar

Joe & The Juice instruktionsmanual till hur man inte är kille

Det kan vara svårt att vara kille. Så många krav från kvinnor, samhället, överallt. Du ska vara vältränad men inte krallig. Du ska vara maskulin men inte douchig. Du ska hjälpa till hemma men inte vara kvävande. Ack och ve.

Björn Werner  |  Publicerad 2016-04-19 15:12  |  Lästid: 2 minuter

Exakt hur du gör för att hamna rätt är upp till var och en. Här finns ingen enkel väg. Att veta hur man absolut inte ska göra, det går däremot lättare att sätta fingret på. Vi kan ta det nya yrket “juice-tender” som av outgrundliga skäl är något man kan vara. Åtminstone i Stockholm.

Några enkla guidelines:

  • Om du jobbar med att göra juice, gör ingen stor sak av det. Det är inte en så himla stor sak. Olika sorters frukt i en blender mest. Ärlig talat, det är verkligen bara olika sorters frukt i en blender.
  • Om du nu känner att du måste skapa nån sorts yrkesstolthet kring olika sorters frukt i en blender, tänk två gånger hur det ska gå till. Går det att göra på något sätt som inte skulle få en högstadiekille att rodna av skam? Alltså, verkligen, något sätt som inte inbegriper en “cool tävling om vem som gör juice på tuffast och showigast vis”? Testa då den vägen.
  • Okej du valde pinsammare än en högstadiekille-vägen? Det är okej. Det kan hända alla. Du kan forfarande rädda detta genom att åtminstone inte försöka göra dina juice-skillz till ett sorts manlighetsprov där du inför världen visar hur stor, stark och jävligt nere med killarna du är samtidigt som du balanserar ett glas “Go Away Doc” på pannan. Det är, kom ihåg det, fortfarande bara frukt i en blender du håller på med.
  • Okej, så du råkade spela in hela eventet på video för att visa hela världen vilket skönt, avslappnat manligt yrke det här att blanda frukt är? Det är okej. Okej. Men testa att inte göra den med riktigt, snabba klipp och ljudlägga den med Summerburst-musik iaf. Det kan ge intrycket av att du inte har någon självdistans alls. Snälla?
  • Okej, så du gjorde det också. Ledsen. Nu är du en rolig länk på internet.

 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2017-03-17 16:34