Hoppa till innehåll

Fem skäl till att Chris O’Neill egentligen är Adam Sandler

Har misstänkt det länge men börjar nu bli säker. Chris O’Neill är ingen verklig person. Han är egentligen en skickligt utklädd Adam Sandler i full färd med att spela in sitt mästerverk, den romantiska komedin ”The Swedish Princess”. En film om en vanlig, lite slarvig kille i New York som träffar en snygg och charmig tjej. … Continued

Har misstänkt det länge men börjar nu bli säker. Chris O’Neill är ingen verklig person. Han är egentligen en skickligt utklädd Adam Sandler i full färd med att spela in sitt mästerverk, den romantiska komedin ”The Swedish Princess”.

En film om en vanlig, lite slarvig kille i New York som träffar en snygg och charmig tjej. Men precis efter att han frågat om hon vill gifta sig så släpper hon bomben – hon är prinsessa i ett kallt land i norra Europa. Det blir början på ett dråpligt äventyr där vår hjälte plötsligt måste anpassa sig till en helt ny, konstig värld.

Allt talar för det. Kolla själv.

1. Kungafamiljen är överspelad

familjen

Foto Anna-Lena Ahlström, kungahuset.se

Seriöst. Ingen tror väl att kungafamiljen är riktiga människor? Kungen är en mer överspelad seriefigur än David Hellenius. Drottningen har knappt några repliker. Barnen en uppenbar drift med ett kungahus i förfall, där man för komisk effekt låter dem välja partners sämre än Paradise Hotel-Samir skulle gjort. ”Gymägare? Najs! Slitzbrud? Jävlar vad najs!”. Mitt i detta kommer Adam Sandler, förlåt, Chris, in.

Redan där börjar han ångra sig.

2. Vägrar bli prins

Chris ringer sin bästa vän Steve som sitter på krogen i New York. ”Shit man, jag vet inte vad det här är för sjukt ställe. Hennes pappa har på sig jakthatt, mamman verkar helt väck och båda pratar om att jag måste säga upp mig från jobbet och bli prins. WHAT THE FUCK IS THIS PLACE”. Upptakten på en tokig historia där Chris på olika sätt försöker lura Madeleine att han tackat ja, fast han egentligen tackat nej.

3. Blir full lite för ofta

bakis2

Chris försöker anpassa sig till ett liv i Sverige. Men det går sådär. Det är rätt ensamt. Ganska tråkigt. Men han blir snabbt vän med Emil, Robban och Lasso på livgardet. Det blir att de börjar gå till Lion Bar ofta. Lite för ofta. Detta är den mörkaste delen av filmen, men ändå med glimten i ögat. Chris blir leggad i baren. Chris ramlar ner i Riddarfjärden. Madeleine suckar när han står och fumlar med den jättestora nyckeln till slottsporten. Alla skrattar.

4. Gör bort sig gång på gång

7.04253116

Filmens dramatiska höjdpunkt. Chris har redan gjort bort sig en hel del. Han har råkat nämna kaffeflickor för kungen, han har tappat skivstången i huvudet på Daniel när de tränade och när hela familjen var och handlade på Svenskt Tenn skrattade han gott åt prinsens eldskärm ”Slottet brinner” och sa att det var ”The ugliest piece of crap he’s ever seen”. Pinsam stämning. Så pinsam att han slutar gå på alla konstiga familjeevent som kungafamiljen hela tiden ägnar sig åt. De vill ju inte ha honom där ändå, känner han.

Men Madeleine förstår inte det. Hon blir bara ledsen och ber Robban och Lasso att slänga ut Chris. Förnedringen är total.

5. Slutet gott, allting gott.

Chris drar hem med svansen mellan benen. Men nu får Madeleine tänka till kring vad hon egentligen älskar mest. Kungafamiljen eller den underbara, dråpliga Chris med alla sina fel och brister? Till slut vinner kärleken, och det lönar sig för det får också kungafamiljen att förlåta Chris. Filmen avslutas med att alla skojar och skrattar över en burgare i Brooklyn tillsammans med Chris, så att vi förstår att både Chris och kungafamiljen har vuxit som människor av den här resan.

 

 

 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.