Hoppa till innehåll

Faran med dyra tröjor

Just nu sitter du och tänker på Acnes nya korvtröja. ”En grå tröja. Med korvar. För 2600 kronor. Varför?”. Det är inte dig det här inlägget är riktat till. Det är till dig som tänker ”En grå tröja. Med korvar. För 2600 kronor. ÄNTLIGEN!”. Du som tänker så, du måste tänka om, och inte bara att du kommer se … Continued

Skärmavbild 2016-08-03 kl. 14.31.42

Just nu sitter du och tänker på Acnes nya korvtröja. ”En grå tröja. Med korvar. För 2600 kronor. Varför?”. Det är inte dig det här inlägget är riktat till. Det är till dig som tänker ”En grå tröja. Med korvar. För 2600 kronor. ÄNTLIGEN!”.

Du som tänker så, du måste tänka om, och inte bara att du kommer se ut som en vandrande iMessenger-chat. Inte ens för att det är ett orimligt dyrt pris för något du om ett år kommer titta på med en obehaglig känsla av att nått är väldigt fel i ditt liv, där den ligger längst ned i tvättkorgen i nån sorts evigt tillstånd mellan smutsig och ren.

Slösar gör de flesta med en okej heltidslön och inga barn. Nånstans ska ju det där jobbskatteavdraget ta vägen, såklart. Vissa slösar pengar på kokain och champagne. Andra på betting. En tredje på att få till det perfekta ljudet. Du. Du köper dyra tröjor med korvar på.

Är du beredd att stå för det?

 

 

 

 

 

Skärmavbild 2016-08-03 kl. 14.22.26

Det är inte så att jag dömer eller så. Men ta den här helt vanliga I can’t believe it’s not second hand-skjortan för 2500 från Our Legacy. Vill du verkligen att folk ska tänka att du hellre har den här på dig, att de är det här du tycker är det roligaste du vet i livet. En dyr, dyr tröja. Att du avvarat en middag på en Michelinkrog. En festivalbiljett. En orimlig helg du skulle berättat för barnbarnen om du kunde komma ihåg nått av den. Är det så du vill att folk ska tänka om dig. ”Där kommer en sån”.

Skärmavbild 2016-08-03 kl. 14.58.23

Känns det bra, när du går runt i din 5500-kronors cashmeretröja från Massimo Alba?

Att vi vet att du hatar livet?

 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.