Hoppa till innehåll

Daniel eller Chris, vem är den Äkta Kingen?

Det har varit mycket om Prins Daniel på sista tiden. Nått med ett barn som hans fru har fått. Bara massa bilder på han och hans glasögon över hela Sverige. Jag vet att vi måste börja vänja oss vid detta ansikte, eftersom det sitter på vår framtida låtsaskung. Men ändå skaver det. Det är som att alla … Continued

chrisdaniel

Det har varit mycket om Prins Daniel på sista tiden. Nått med ett barn som hans fru har fått. Bara massa bilder på han och hans glasögon över hela Sverige. Jag vet att vi måste börja vänja oss vid detta ansikte, eftersom det sitter på vår framtida låtsaskung. Men ändå skaver det. Det är som att alla plötsligt glömt Chris O’Neill. Trodde att alla var överrens om att han var kungen vi aldrig fått? Eller? Är han ens det? Kanske är Chris softa stil underlägsen Daniels uppstyrda smil?

Det är dags att gå till botten med detta en gång för alla. En kunglig tävling i fyra grenar, med mig som en nästan objektiv smakdomare. Vem är egentligen den Äkta Kingen?

1. Karriärsval

Prince Daniel going down hill XPBE This morning Prince Daniel attended at the Swedish Ski Association activity "Alla på snö" at a place called Gärdet in Stockholm. Efforts to spread joy on snow is done in collaboration between the Swedish Ski Association, Ski Council, the City of StockholmPicture among other. Pictures from this event. Gärdet, Stockhom, Sweden 2016-02-22 IBL

En otroligt enkel match. Prins Daniel ägde ett gym, vilket i sig är nån sorts motpol till allt som är värdigt i livet. Chris O’Neill jobbade med sånt där som de gör filmer där Leonardo Di Caprio och Robert De Niro spelar huvudrollen i. ”The stock market”. Ingen vet exakt vad det innebär, men alla är överrens om att det är omoraliskt fräckt. Eventuellt också smart.

Därefter gick Daniel vidare till det ännu mer tveksamma jobbet ”Prins”. Att frivilligt gå med på att människor under resten av hans liv ska förknippa tanken på honom med små, små kronor och glansiga lackskor. Jag vet inte.

Chris, å andra sidan, han jobbar fortfarande med aktier, eller nått.

Chris – Daniel: 1 – 0

2. Stil

Här blir det svårare. Å ena sidan Chris älskvärt sneda leende, avslappnade inställning till pressfoton och hans väldokumenterade svårighet att någonsin se ut som han inte provsmakat sig igenom fem starköl dagen innan. Å andra sidan Daniels slickade handelskotlett, oklanderliga glasögon och tighta kavaj. Scruffy vs Preppy. Lite som The Dude och han killen i rullstol som också heter Lebowski alltså. Hoppsan.

Chris – Daniel: 2-0

3. Karisma

bakis2

Förstås delvis upp till smak. Men i så fall smak som i att välja rawfood framför entrecote på restaurangen. Som att välja skidor istället för snowboard på klassresan. Som att välja Profil istället för Extra Thin i sängen. Varannan vatten istället för shots. Man vet att det förstnämnda är det rätta valet. Det rimliga valet. Det folkligt inställsamma valet. Och därför också det tråkiga valet.

Chris – Daniel: 3-0

4. Familjevänlighet

familjen

Här är det verkligen lätt att tro att Prins Daniel har edge. Allt talar ju för det. Han gör ju alla rätt. Kommer på alla familjemiddagar. Är helt nykter på sina barns dop. Ser 100% glad ut på ett oförargligt sätt. Väljer tjejen och familjen framför karriären. Ett föredöme för alla moderna män! Eller?

Nja. Då glömmer man det enkla faktum att rätt ibland är fel. Som när det gäller att välja ett liv där ens barn kommer få växa upp som ett stående inslag i Svensk Damtidning. Chris vet bättre. Han vet att det viktigaste inte är att komma på middagar eller vattenkamma sig inför fotograferingar. Han vet att det barnen behöver är en soft, orimligt rik uppväxt i en riktigt dyr förort i London, så lagom långt från strålkastarljusen att hans barn kanske en dag, när de är vuxna, kan få starta en egen dokusåpa i stil med the Kardashians.

Det är att vara en familjefar, på riktigt!

Chris – Daniel: 4-0

SLUTRESULTAT

Chris – Daniel: 4-0  

Juryns omdöme:

Chris är, på samtliga punkter, en mer värdig Äkta King än Daniel någonsin kommer bli. Och det är förstås inte så konstigt. Daniel är kungahusets första person som det faktiskt går att relatera till. En riktig, orakad person i ett hav av medietränade-since-birth-personer. Fimpen i kungafamiljens Sofiero.

Drömmen vore om det gick att ändra successionsordningen från förstfödda till sistfödda. Men det är väl att begära för mycket.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.